Tässä blogissa on tehtäviä valokuvailmaisun ja -tekniikan kehittämiseksi. Tarjolla on tehtäviä ja asiaa opettajalle, joka haluaa kehittää valokuvan käyttöä opetuksen osana. Netti tarjoaa varsinaisen runsauden sarven valokuva-aiheisia sivustoja. Tarkoituksena on opiskella itsenäisesti näistä linkeistä oikeita asioita omiin oppimistarpeisiin. Tehtävät ovat siis itseopiskelua. Tarvitset kameran, tietokoneen ja kymmenen tuntia aikaa itse valitsemiesi tehtäviesi tekemiseen. Tehtäväehdotukset on korostettu keltaisella. Blogista pääsee helposti tärkeimpiin digivalokuvausta käsitteleviin sivustoihin.
Tehtävien kulku lyhyesti: Perehdy verkkoaineistoihin, pohdi, suunnittele oppimistehtäväsi, kaiva kamera esiin ja ota harjoituskuvat. Kirjaa ylös netissä opiskeluun käyttämäsi aika, kuvausaika ja kuvankäsittelyyn kulunut aika. Kymmenen tuntia kuluu nopeasti, mutta toisaalta kahden tunnin sessioihin jaettuna opiskelet ja kokeilet digikuvausasioita viisi iltaa. Älä haukkaa liian isoa palaa, vaan pyri määrittelemään oppimistavoitteesi selkeästi. Kuvaa paljon, mutta valitse huolellisesti oppimispäiväkirjan eli nettialbumisi kuvat. Lopullinen, julkaistava määrä (7-15 kpl kuvia) riippuu asettamastasi tavoitteesta. Julkaise kuvasi lopuksi verkkoon. Esimerkkinä nettialbumista kuvateksteineen tässä blogissa tämä Picasa-albumi. Jos haluat vertaispalautetta albumistasi, lähetä osoite kollegallesi ja jaa albumisi kommentointioikeus.
Valitse oma itseopiskeluteema tai muokkaa näistä oma tehtäväsi, tee kuvista PowerPoint:
1) Valokuvailmaisu: Osaat jo kuvata, mutta haluat kehittää ilmaisuasi.
2) Valokuvauksen tekniikka: Olet hieman epävarma kamerasi säädöistä ja haluat oppia lisää kamerastasi.
3) Oppimateriaalin valmistus: Kuvaat esitys- ja opetusmateriaalia omiin oppitunteihisi.
4) Opettajan työn dokumentaatio: Dokumentoit työtäsi, oppilaitoksesi toimintaa tai opiskelua (huom. jos kuvaat opiskelijoita, muista julkaisuoikeudet)
5) Oppilaat kuvaajina: Suunnittele tehtävä, jonka oppilaasi toteuttavat digikuvauksen avulla
6) Oma ehdotus valokuvan käytön kehittämiseksi työssäsi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti