Kuvienkäsittely netissä PCllä: SUMO,PIXLR

Netin yli toimivat ohjelmat ovat aina tarjolla.







Sumo Paintin käyttöliittymä muistuttaa suuresti Photoshopin kaltaisia perinteisiä, runsaasti toimintoja sisältäviä ja perehtymistä vaativia sovelluksia.  Painopiste on piirtämisessä ja maalaamisessa ja niiden muokkauksessa. Kotimaisista juuristaan johtuen Sumo osaa suomea. SUMO tehokas ja vaativa. Jos nettiyhteys on toimiva ja hyvä, niin sillä pärjää.

Katso ensin minuuttivideo: https://www.youtube.com/watch?v=SKZcf2PmYiU

Kotisivu: http://www.sumopaint.com/home/




AutoDeskin omistama Pixlr on täysin ilmainen. Painopiste on valokuvien muokkauksessaPixlr Editorin käyttöliittymä on Photoshopista  tuttu, ja myös huomattava osa keskeisistä työkaluista toimii lähes samalla tavalla. Hyvää on myös ohjelman nopeus jopa järjestelmäkameran täysikokoisten jpeg-tiedostojen kanssa. 

Lue lisää: http://yle.fi/aihe/artikkeli/2013/03/12/nettivinkki-kuvankasittelya-helposti-ja-ilmaiseksi

Ohjeita: https://koppa.jyu.fi/avoimet/hum/tvt/kuvankasittely/pixlr
http://apps.pixlr.com/editor/Pixlr'sta on myös kännykkäsovellus Pixlr-o-matic, jonka voi ladata sekä iPhoneen että Android-käyttöjärjestelmiin. Valmiita suodattimia eli filttereitä. Lisää kehyksiä ja tekstuuria kuvaan. Sovellusta voi käyttää myös suoraan selaimessa. 


KONEELLE ASENNETTAVAT OHJELMAT
Windowsissa toimii karu PictureManager, MACissa on oivallinen iPhoto, nykyisin nimellä Kuvat. Maksullisista ohjelmista "Mersu" on PhotoShop ja muita ohjelmia löytyy joka makuun ja lähtöön. Ilmaisista, netistä ladattavista ohjelmista, GIMP on laadukkain. Helppokäyttöisn kotikoneen varute on  PICASA. Lataa: http://www.ilmaisohjelmat.fi/picasa

Organisoi, editoi ja jaa valokuvia Picasalla (vaatii asennuksen!) 

Sopii muokkaamiseen ja organisointiin,  luetteloi tietokoneella olevat kuvat ja mahdollistaa niiden yksinkertaisen muokkaamisen. Muokkauskäyttöliittymän avulla  kykenee poistamaan kuvista punasilmäisyyden ja leikkaamaan kuvia tai muuttamaan niiden kokoa ilman työlästä ohjetekstien lukemista.  Sisältää myös edistyneempiä muokkaustoimintoja ja erityistehosteita. 



Tehtäväehdotus kuvankäsittelyyn:

Harjoituskuvan voi ladata omalta puhelimelta, tietokoneelta tai myös napata valmiin verkosta. Tutki, mitä ohjelmia sinulla on käytössä. Kokeile netissä toimivia ohjelmia.
Harjoittele valitsemallasi kuvankäsittelyohjelmalla  seuraavavia perustoimenpiteitä:
  • kuvan rajaus suorakaiteesta esim. neliöksi
  • valoisuuden korjailu- kontrastin säätö
  • värisäädöt - värikylläisyys- valkotasapainon säätö
  • kuvaefektit ja tehosteet
  • kuvan koon ja tarkkuuden muuttaminen
  • terävöitys
  • tekstin lisääminen suoraan kuvaan
  • kuvakollaasin tekeminen 
  • kuvan blogaaminen ja kuvatietojen lisääminen- tallennus
Kun tuotat oppimateriaalia verkkoon, harkitse CC-lisenssiä
Mieti myös, millaisia käyttöoikeuksia todella haluat antaa omille kuvillesi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blog Archive