NETTIALBUMIT


Oma nettialbumi on helppo ja hyvä tapa jakaa omat digikuvat ystävien ja sukulaisten kanssa. Nettialbumi on yksinkertainen sivusto, joka jakautuu kahteen osaan. Ensimmäisenä on pääsivu, joka antaa yleiskuvan albumin sisällöstä näyttämällä noin parikymmentä. Pikkukuva on linkki alasivulle, jossa on suurempi versio kuvasta, mahdollisesti sen kuvateksti, päivämäärä ja kommentointikenttä. 


Suuret valokuvausliikkeet tarjoavat nettialbumipalveluita, mutta sellaisen voi saada ilmaiseksi kuka tahansa. Suosituimmat ovat  Googlen Picasa ja FLICKR.  Picasa vaatii Gmail-tunnuksen ja FLICKR Yahoo-tunnuksen. Picasaa voi käyttää suomeksi, FLICKR toimii englanniksi. Picasa (kuvankäsittelyosa jonka voi ladata koneelle) on integroitu myös Googlen GMail-sähköpostipalveluun joten kuvia voi kätevästi lähettää sähköpostitse suoraan Picasasta. Tätä kautta esimerkiksi integraatio Flickr-verkkopalveluun on mahdollinen.



 LUE 23 asiaa- blogi: Tutustu kuvapalveluihin ja perusta oma nettialbumi

  •  Opi, miten muut säilövät, esittelevät ja jakavat ottamiaan valokuvia netissä
  •  Tutustu Flickr-kuvapalvelun käyttöön

1 kommentti:

  1. Hei, huomasin listasi nettialbumeista ja lisäisin listaan suomalaista teknologiaa: Perhekuvista ja muista kuvista joista ei halua teosoikeuksia jakaa, kannattaa tehdä digitaalisia albumeita yksityisessä palvelussa.

    TellAbout on perhealbumeihin keskittyvä suomalainen yritys, jonka digitaalisia albumeita voi tehdä yhdessä ja silti albumit ovat yksityisiä. TellAboutissa tehty nettialbumi muuttuu aina halutessa myös digitaaliseksi PDF kirjaksi tai painetuksi kovakantiseksi kirjaksi.
    https://www.tellabout.net/fi/

    VastaaPoista

Blog Archive